donderdag 14 juni 2012

Mosselen / Moules


Het mosselseizoen heeft zich aangekondigd met de eerste lading Zeeuwse hangcultuurmosselen, dagvers uit de Oosterschelde in zakken aan de keukendeur van het restaurant Mozart gezet. Reeds volgroeid en met een visgehalte van 25% à 28% hebben ze de typische licht zilte smaak van dit natuurproduct. Straks zullen ze in mosselpotten worden gaar gekookt met een vleugje witte wijn, ajuin, selder en typische keukenkruiden of volgens één van de andere recepten aangeboden in het restaurant.



Mosselen natuur, mosselen met witte wijn, mosselen provençale, mosselen met look en room of mosselen Mozart met tomaat en estragon, een recept naar ieders wens. Heet en stomend zodra het deksel van de mosselpot wordt gehaald, zien ze er heerlijk uit.



Smakelijk mosselen !





La saison des moules a avec les premiers sacs de moules de Zélande, frais du jour, déposés à la porte de la cuisine du restaurant Mozart. Avec une chair de 25% à 28% ces moules ont le gout typique légèrement salée que doit avoir ce produit naturel. Dès ce midi, elles seront cuites dans leurs petites casseroles à moules avec un peu d’oignon et de céleri,  des herbes et une touche de vin blanc ou selon l'une des autres recettes proposées dans le restaurant.

                                                                          

Moules nature, moules au vin blanc, moules provençales, moules à l’ail et à la crème ou les moules Mozart à la tomate et à l’estragon, il y a des recettes pour tous les goûts.



Bon appétit !

Geen opmerkingen: